De boom van leven...

September 2012
GELION heeft het initiatief genomen om zich maatschappelijk in te zetten in de strijd tegen Kanker. Een van onze oprichters heeft de ziekte van Non Hodgkin moeten overwinnen. Zijn ervaringen deelt hij door niet alleen lezingen te geven over zijn ervaringen maar ook zijn energie om te leven in een maatschappelijke wereld waar we elkaar ondersteunen. Het thema "De boom van leven" geeft voeding aan "Sta op tegen Kanker" en kom in beweging , maar ook "Durf te vragen". Hij heeft de combinatie van energie gepakt om door deze fase heen te komen. Zie bijvoorbeeld zijn aanpak om samen met een Haptonoom kracht en balans te houden Deze combinatie van westerse en meer "oosterse" aanpak was voor hem de beste combinatie. Door aan elkaar vragen te stellen kan je achter je eigen aanpak komen.

STA OP

Sta op, heeft een relatie tot bewegen, tijdens bewegen geef je medicijnen en therapie de kans om hun werk te doen. Tevens Sta je op om ergens heen te gaan. Het geeft dus een doel. Durf te vragen is van belang dat de medemens niet bang hoef te zijn om vragen te stellen aan de Mensen die Kanker hebben. Uit ervaring weten we dat de antwoorden er zijn. Het voelt voor de Patient namelijk fijn dat er gewoon vragen worden gesteld, dat geeft ze een waarde.

Stimuleren

Om deze vormen van communiceren en samenzijn te stimuleren gaan we samen met het Meander ziekenhuis in Amersfoort vorm geven aan "De boom van leven" Zij bieden ruimte in het nieuwe ziekenhuis, op de afdeling Oncologie, zij werken samen met ons en onze sponsoren/ donateurs om dit te realiseren en uit te voeren.
Consultancy de kijk op leven
Het bijzondere aan bovenstaande boom, is dat het mijn persoonlijke inspiratiebron is geweest. Waarom? Ik kom al 35 jaar in Wallis (Zwitserland) en op deze hoogvlakte bij Jeizinen boven Gampel/Steg staat deze boom. Alleen, uitkijkende over het grote rhone dal. Zijn kracht was voor mij het beeld wat ik nodig had om alles te overwinnen en dit project te starten. en ja ik ben er in 2014 nogmaals geweest om afscheid te nemen en nieuwe plekken op aarde te gaan zoeken. Maar hij was er nog steeds. In al zijn kracht.

Project

Het project omvat niet alleen het wegnemen van Steriliteit door "De Boom .." maar ook de middelen die nodig zijn om dit verder vorm te geven. Denk hierbij aan schermen met foto's van de artsen en verpleegkundigen, de informatie zuilen, de banken en stoelen, mogelijk de slaapbanken en de special bad voorzieningen. Allemaal zaken die nodig zijn om de patiënt en de verzorging hulp te bieden bij het omgaan met Kanker.

Art

We zijn samen met Herbert Jansen en Ronald Tebra aan het werk gegaan op de locatie om te kijken of we tekeningen en impressies konden maken om deze weer door te vertalen naar een visie en een maquete. Het is op dit moment zo mooi om te zien dat we het mogelijk kunnen maken. We wachten nu (2017) op goedkeuring van het bestuur van het Meander.
Ben je geraakt door ons initiatief, neem dan contact met ons op, wij staan open voor ideeën, giften en donaties.
Zou je Rene graag willen uitnodigen voor een presentatie om mensen te stimuleren en motiveren, ook dat is mogelijk.
DURF TE VRAGEN...
boom van leven-2