Jacob Barnett- Autisme

Jong

Op 2-jarige leeftijd werd bij Jacob Barnett een matige tot ernstige vorm van autisme vastgesteld. Hij kreeg van zijn ouders therapie en huisonderricht. Hij bleek een IQ van 170 te hebben. Zijn moeder heeft hieraan een boek gewijd. Op 12-jarige leeftijd waren zijn middelbare studies af en begon Jacob Barnett te studeren aan de Universiteit van Indiana. Op 15-jarige leeftijd werd hij student bij de 'Perimeter Scholars International' (PSI), een masterprogramma van het Perimeter Institute for Theoretical Physics binnen de Universiteit van Waterloo in Waterloo, Ontario. In de onderstaande video zie je hoe hij hat onderwerp bespreekt en hoe je kan creëren alhoewel je niet heb geleerd.Begrip zonder realisme kom je verder

Ja je kan zien dat Jacob Barnett autistisch is, maar zo briljant. Probeer dit maar eens te begrijpen wat hij op deze vloer doet en waar hij over spreekt. Hij geeft een paar voorbeelden die ons helpt om anders te denken. Het Om-Denken is wel degelijk hier gaande. Hij gaat uit van een blanco vel, en probeert zich niet vast te houden aan iets wat hij mogelijk niet heeft geleerd. Zijn grote voordeel is dat hij niet hoefde te leren wat wij allemaal moesten leren. Wij werden vastgezet, hij was in vrijheid.

2017 strategie zonder "R" van realistisch

In 2017 heb ik een seminar gevolgd waarbij we op zoek gingen naar de uitdaging van bedrijven, hoe kan je maximale groeikracht creëren. Ik dacht toen aan Jacob, want ik ging vooral de "R" uit mijn visie en strategie halen. Door deze vrijheid hebben we nu een prachtige visie en strategy en mensen richting kunnen geven.

Meer weten, neem dan contact met ons op. Je bent zeer welkom