Inspiratie op locatie - koffietijd

Maak jij wel eens gebruik van de gratis wifi in een café of koffietentje? Dan heb jij je vast wel eens afgevraagd hoe lang je mag blijven zitten als je één kopje koffie afgerekend hebt. Wat is fatsoenlijk? Die sociale normen zijn eigenlijk nog niet bepaald.

Nu kunnen we daar heel diep en hard over nadenken en een wifi-in-de-horeca-etiquette voor opstellen. Maar de Rus Ivan Meetin dacht het om en kwam met een heel voor de hand liggend maar toch nieuw concept.
om-denken

Tijd als een dienst

In plaats van uit te gaan van een horeca gelegenheid met gratis wifi, zijn de Ziferblat-cafés een plek waar je betaalt voor de tijd die je er door brengt. Zowel de wifi als koffie, thee en koekjes zijn er gratis. Meetin zegt: "Ziferblat cafés zijn plekken waar iedereen zich thuis kan voelen. Werken, een boek lezen, mensen ontmoeten, alles is mogelijk en iedereen is welkom. Alles in het café is gratis, behalve de tijd die je er doorbrengt. Ik kwam op dit idee toen ik mijn atelier openstelde voor anderen en mensen mij mochten betalen als ze wilden. Als grap liet ik ze per minuut betalen. Dat bleek eigenlijk heel goed te werken."

eenvoudig inspelen

Hiermee creëert Meetin in zijn cafés een fijne huiselijke sfeer. Je hoeft je nooit af te vragen of je niet onbeleefd bent en eigenlijk nog iets moet bestellen omdat je een tafeltje bezet houdt. Je levert als je weggaat gewoon je klok in (Ziferblat is Russisch voor wijzerplaat) en rekent de tijd af.

Meer weten om groeikracht uit te nutten,je kan via deze link contact met ons opnemen Maart 2014